MOCKUMENTARY ‘THE LAST AFRICAN IN EUROPE’ DOOR/VAN MO HERSI

Première van de mockumentary van comedian en programmamaker Mo Hersi waarin hij inzichtelijk wil maken wat de gevolgen zijn wanneer alle Afrikanen uit Europa vertrekken en alle Europeanen Afrika verlaten.

“Laten we de grenzen op 30 maart maar sluiten tussen Afrika en Europa”, stelt comedian en programmamaker Mo Hersi voor. “Maar dan wel aan beide kanten.” Hersi maakte de mockumentary ‘The Last African in Europe’ om zijn standpunt kracht bij te zetten. “Ik wil inzichtelijk maken wat de gevolgen zijn als alle Afrikanen Europa verlaten en Europeanen uit Afrika moeten vertrekken.”

In de mockumentary, waarbij een onderwerp (fictief of echt bestaand) wordt besproken zoals in een documentaire, schetst de Almeerse comedian en programmamaker een doemscenario. Hij is de laatste Afrikaan in Europa. Nederland staat voor de helft onder water. Europa is in een crisis beland en Afrika heeft de grenzen hermetisch gesloten.

Zwarte humor
Hersi: “Europese Afrikanen keren terug naar Europa en witte mensen mogen niet meer naar Afrika. Dat is het uitgangspunt van mijn documentaire. Ik hoop de kijker inzicht in de vluchtelingenproblematiek te geven, en aan de andere kant de zwarte humor ervan in te laten zien. De reacties van de kijkers zijn zeer positief. Ze vragen mij dan: hoe kunnen we het anders doen? Ofwel: hoe komen we weer dichter bij elkaar, in plaats van verder polariseren.”

Een gratis kaartje voor deze avond haal je hier.

3 gedachten over “MOCKUMENTARY ‘THE LAST AFRICAN IN EUROPE’ DOOR/VAN MO HERSI

  1. Word de mockumentary ook nog op andere plekken in het land vertoont? Ik wil dit heel graag zien!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.